Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Ryba na sposób wschodni
Rybę myjemy i suszymy na papierowym ręczniku. Szykujemy marynatę, smarujemy nią filety i odstawiamy do lodówki na 20 minut. W tym czasie gotujemy ryż lub ziemniaki.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, smażymy filety po obtoczeniu ich w mieszance mąki i bułki tartej po 3-4 minuty z każdej strony. Podajemy z patelni.
Uwagi:
Świetnie pasuje do tego surówka z kwaszonej kapusty.
dodaj komentarz
Skladniki
  • oliwa z oliwek
  • 5 łyżek

  • marynata:

  • czosnek
  • 6 ząbków

  • imbir
  • 1 łyżeczka

  • sok z cytryny

  • kurkuma
  • 1 łyżeczka

  • sól,pieprz

  • chili
  • 1/4 łyżeczki

  • filety rybne (karp, dorsz, sum)
  • 50 dag

  • bułka tarta z mąką

Oceny pozytywne:
50 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (1)
Logowanie