Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Wątróbki drobiowe na sposób wschodni
Wątróbki oczyszczamy, myjemy i suszymy na papierowym ręczniku. Cebulę i czosnek drobno siekamy i podsmażamy na patelni, na łyżce oliwy, przekładamy do garnka.
Wątróbki obtaczamy w mące i przyprawach (imbir, kolendra, kminek, sól i pieprz) i smażymy na małym ogniu po 2 minuty z każdej strony.
Usmażone wątróbki przekładamy do garnka z cebulą i czosnkiem, zalewamy gorącą wodą (szklanka) oraz sosem sojowym i dusimy pod przykryciem na małym ogniu 5 minut (nie dłużej!).
Uwagi:
Podajemy z pieczywem lub ziemniakami i surówką.
dodaj komentarz
Skladniki
  • wątróbka drobiowa
  • 50 dag

  • cebula
  • 1 szt

  • czosnek
  • 2 ząbki

  • imbir
  • 1 łyżeczka

  • kolendra
  • 2 łyżeczki

  • kminek
  • 1 łyżeczka

  • sos sojowy
  • 2 łyżki

  • sól,pieprz

Oceny pozytywne:
50 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (1)
Logowanie