Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Wieprzowina z papryką
Mięso kroimy w długie, cienkie plastry. W misce łączymy sos sojowy z winem i mąką ziemniaczaną, wkładamy do marynaty mięso, odstawiamy na 20 minut.
W garnuszku mieszamy składniki sosu.
Jabłka (ze skórką) i paprykę kroimy w kostkę, pieczarki - w plasterki. Na głębokiej patelni (najlepiej wok) podgrzewamy oliwę, smażymy mięso na dużym ogniu 2-3 minuty, zsuwamy je na bok, dodajemy jabłka, paprykę i pieczarki. Smażymy 2 minuty, potem wszystko mieszamy, wlewamy sos i gotujemy jeszcze 1 minutę, stale mieszając.
Uwagi:
Podajemy z patelni, z ryżem/ziemniakami i surówką.
dodaj komentarz
Skladniki
  • wieprzowina
  • 25 dag

  • jabłka
  • 2 szt

  • pieczarki
  • 4-6 szt

  • oliwa z oliwek
  • 2 łyżki

  • marynata:

  • sos sojowy
  • 1 łyżka

  • mąka ziemniaczna
  • 1 łyżka

  • sos:

  • bulion z kury
  • 1/2 szklanki

  • sos sojowy
  • 1 łyżka

  • cukier
  • 3 łyżeczki

  • papryka zielona i czerwona
  • po 1 szt

  • wino wytrawne białe
  • 1 łyżka

  • wino wytrawne białe
  • 1 łyżka

Oceny pozytywne:
50 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (1)
Logowanie