Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Babka
Z białek ubić sztywną pianę, dodać cukier i ucierać.
Do białek dodać żółtka, mąkę, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Ucierać dalej, na końcu dodać roztopione masło.Wlać do formy wysmarowanej masłem i posypanej tartą bułką. Piec w średnio nagrzanym piekarniku około 45 minut.
Lukier : 2 łyżki masła, szklanka cukru pudru, dowolny zapach. Masło podgrzać z cukrem i roztopioną masą polać babkę.
dodaj komentarz
Skladniki
  • jajka
  • 6 szt

  • cukier
  • 1 szklanka

  • mąka
  • 1 szklanka

  • masło
  • 6 łyżek

  • cukier waniliowy
  • 2 łyżeczki

  • proszek do pieczenia
  • 1 łyżeczka

Oceny pozytywne:
81 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (1)
Logowanie