Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Babka kartoflana
Obrane ziemniaki zetrzeć na tarce, odlać nadmiar płynu, przyprawić solą i pieprzem. Usmażyć pokrojony w małą kostkę boczek, zeszklić na nim drobno pokrojoną cebulę. Połączyć z tartymi ziemniakami i dwoma żółtkami. Powstałą masę wyłożyć do wysmarowanej masłem okrągłej formy. Piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni. Podawać na ciepło, można ze śmietaną.
dodaj komentarz
Skladniki
  • ziemniaki
  • 15 szt

  • cebula
  • 1 szt

  • boczek wędzony
  • 15 dkg

  • żółtko
  • 2 szt

  • masło
  • 1 łyżka

  • sól,pieprz
  • do smaku

Oceny pozytywne:
67 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (1)
Logowanie