Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Babka marmurek
Utrzeć tłuszcz z cukrem na puszysta masę, dodawać kolejno jajka nie przerywając ucierania. dodać cukier waniliowy, szczyptę soli, otartą skórkę i sok z 1 cytryny. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, całość delikatnie wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Do nasmarowanej tłuszczem i posypanej tartą bułką formy keksowej wlać 1/2 masy. Do reszty masy dodać kakao i mleko, dokładnie wymieszać i wlać na środek formy. Piec w nagrzanym do 175 stopni piekarniku przez około 50 minut. Po ostudzeniu polać roztopioną, ciepłą czekoladą i posypać tartą bułką
.
dodaj komentarz
Skladniki
  • margaryna
  • 20 dkg

  • cukier
  • 1 szklanka

  • mąka
  • 1 szklanka

  • czekolada mleczna
  • 15 dkg

  • jajka
  • 3 szt

  • mleko
  • 2/3 łyżki

  • kakao
  • 2 łyżki

  • cukier waniliowy
  • 1 opakowanie

  • proszek do pieczenia
  • 2 łyżeczki

  • sól
  • szczypta

  • cytryna
  • 1 szt

  • cukier puder
  • do posypania

  • tłuszcz
  • do wysmarowania formy

  • bułka tarta
  • do posypania formy

Oceny pozytywne:
60 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (1)
Logowanie