Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Barszcz czerwony
Umyte i oczyszczone buraki wrzucić do wrzącej wody i ugotować. Po 20 minutach dodać pokrojoną cebulę i seler, gotować do miękkości. Po ugotowaniu wyjąć grzyby z wywaru i drobno posiekać. Ugotowane buraki zetrzeć na tarce, zalać wrzątkiem i zagotować z przyprawami. Dodać wywar z grzybów i warzyw. Po zestawieniu z ognia dodać roztarty z solą czosnek, cukier, pieprz i sok z cytryny. Odstawić pod przykryciem do wystygnięcia, po czym przecedzić przez sito. Podawać gorący, (nie zagotowywać ponownie bo czernieje) z uszkami.
dodaj komentarz
Skladniki
  • buraki
  • 1 kg

  • cebula
  • 4 szt

  • czosnek
  • 5 ząbków

  • grzyby suszone
  • 4 szt

  • seler
  • kawałek

  • liść laurowy

  • ziele angielskie

  • jałowiec

  • sok z cytryny

  • sól,pieprz

  • cukier
  • do smaku

  • woda
  • 1,5 l

Oceny pozytywne:
60 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie