Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Cielęcina w białym sosie
Umyte mięso pokroić na kawałki i zrumienić na połowie masła. Do mięsa wlać bulion, włożyć pokrojoną marchewkę i cebulę, przyprawić. Dusić do miękkości. Resztę masła roztopić na patelni, dodać mąkę i zarumienić. Rozprowadzić sosem z mięsa stale mieszając. Do miseczki wbić jaja, wymieszać ze śmietaną, sokiem z cytryny i dodać do sosu mieszając na jednolitą masę. Mięso polać sosem.
dodaj komentarz
Skladniki
  • cielęcina
  • 1 kg

  • masło
  • 10 dkg

  • marchew
  • 4 szt

  • cebula
  • 2 szt

  • goździki
  • 2 szt

  • mąka
  • 2 łyżki

  • jajka
  • 4 szt

  • śmietana kwaśna
  • 4 łyżki

  • bulion mięsno-warzywny
  • 2 szklanki

  • sok z cytryny
  • z 1 szt

  • sól,pieprz biały
  • do smaku

Oceny pozytywne:
67 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (1)
Logowanie