Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Czekoladowy deser z gruszkami
ZAGOTOWAĆ MLEKO ZE SZCZYPTĄ SOLI, DODAĆ GRYSIK I BUDYŃ, GOTOWAĆ NA MAŁYM OGNIU PRZEZ 15 MINUT. ODSTAWIĆ DO WYSTYGNIĘCIA A W TYM CZASIE UTRZEĆ ŻÓŁTKA Z CUKREM I DODAĆ DO WYSTUDZONEGO BUDYNIU.
UBIĆ NA SZTYWNO BIAŁKA I DELIKATNIE WYMIESZAĆ Z MASĄ. CAŁOŚĆ PRZEŁOŻYĆ DO ŻAROODPORNEGO NACZYNIA I WSTAWIĆ DO NAGRZANEGO PIEKARNIKA DO TEMPERATURY 170 STOPNI NA OKOŁO 50 MINUT. OSĄCZYĆ GRUSZKI, POKROIĆ NA CZĄSTKI, UDEKOROWAĆ NIMI DESER I POSYPAĆ WIÓRKAMI CZEKOLADOWYMI.
dodaj komentarz
Skladniki
  • mleko
  • 2 szklanki

  • budyń czekoladowy
  • 1 szt

  • jajka
  • 3 szt

  • grysik
  • 8 dkg

  • wiórki czekoladowe
  • do dekoracji

  • gruszki z kompotu
  • 20 dkg

Oceny pozytywne:
50 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (1)
Logowanie