Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Dorsz zapiekany z ziołami w sosie wiśniowym
Na maśle zeszklić posiekany czosnek, dodać olej i obsmażyć kawałki ryby. Przełożyć do żaroodpornego naczynia, doprawić solą i pieprzem. Obłożyć wydrylowanymi wiśniami, posypać imbirem i estragonem. Sherry wymieszać z musztardą, polać rybę, na wierzchu ułożyć plasterki cytryny. Zapiec pod przykryciem.
dodaj komentarz
Skladniki
  • dorsz
  • 4 filety

  • wiśnie
  • 30 dkg

  • sherry
  • 10 łyżek

  • masło
  • 3 łyżki

  • czosnek
  • 2 ząbki

  • musztarda
  • 1 łyżka

  • cytryna
  • 1 szt

  • imbir
  • do smaku

  • estragon
  • do smaku

  • olej
  • 2 łyżki

  • sól,pieprz
  • do smaku

Oceny pozytywne:
50 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (1)
Logowanie