Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Grzyby suszone smażone panierowane
Grzyby moczyć w mleku przez 1,5 godziny. Przed gotowaniem dodać do mleka wody. Miękkie grzyby odcedzić, osączyć na sicie, oprószyć mąką a następnie panierować w jajku i tartej bułce. Smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Można podawać jako oddzielne danie wigilijne lub jako dodatek do ryb i kapusty z grochem.
dodaj komentarz
Skladniki
  • grzyby suszone
  • 10sztuk

  • mąka
  • 4 dkg

  • bułka tarta
  • 4 dkg

  • oliwa
  • 6 łyżek

  • jajko
  • 1 szt

  • mleko
  • 1 szklanka

Oceny pozytywne:
60 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie