Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Indyk w galarecie z malagą
Mięso ułożyć w brytfannie, polać 2 łyżkami oliwy i piec około 1 godziny podlewając wodą i sosem spod pieczeni. Upieczone mięso wyjąć, sos wystudzić i połączyć z winem, przecierem i białkami. Zagotować mieszając. Dodać namoczoną wcześniej żelatynę, zagotować i doprawić. Indyka pokroić, udekorować sałatą, pomidorami, plastrami pomarańczy i natką, zalać tężejącą galaretą.
dodaj komentarz
Skladniki
  • piersi z indyka
  • 1 kg

  • wino malaga
  • 100 ml

  • przecier pomidorowy
  • 1 łyżka

  • żelatyna
  • 2 dkg

  • białko
  • 2 szt

  • pomarańcze
  • 2 szt

  • pomidory
  • 2 szt

  • sałata
  • 2 liście

  • oliwa
  • 2 łyżki

  • sok z cytryny
  • z 1 szt

  • natka pietruszki

  • sól,pieprz

Oceny pozytywne:
50 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (1)
Logowanie