Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Placek jabłkowy
Wiśniówkę zmieszać z 10 dkg wody, zalać nią rodzynki na kilka godzin. Obrane jabłka zetrzeć na tarce, posypać cukrem, dodać rodzynki wraz z zalewą.
Dodać namoczony wcześniej w wodzie miąższ chleba, jajka, dodać szczyptę soli i dwie łyżeczki cynamonu i dobrze wymieszać. Przełożyć do nasmarowanej tłuszcze i posypanej cukrem formy, piec około 90 minut w teperaturze 160 stopni.
dodaj komentarz
Skladniki
  • jabłka
  • 0,5 kg

  • chleb
  • 10 dkg

  • cukier
  • 15 dkg

  • jajka
  • 3 szt

  • rodzynki
  • 5 dkg

  • wiśniówka
  • 10 dkg

  • sól
  • szczypta

  • cynamon
  • 2 łyżeczki

  • olej
  • do wysmarowania formy

Oceny pozytywne:
50 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (1)
Logowanie