Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Bananowe śniadanie
Jajko roztrzepać w głębokim talerzu. Jedno powinno wystarczyć, w razie czego można dodać trochę mleka.
Obie kromki chleba rozmoczyć w jajku, żeby całe namokły. Banana pokroić w plasterki.
Na średnio dużej patelnii rozgrzać trochę masła, na nim usmażyć kromki najpierw z jednej, potem z drugiej strony. Po obróceniu na drugą stronę, położyć na jednej z nich kilka plasterków banana, po czym przykryć drugą kromką i lekko docisnąć. Dosmażyć z obu stron do złocistego koloru. Udekorować resztą banana i polać miodem.
dodaj komentarz
Skladniki
  • jajko
  • 1

  • chleb
  • 2 kromki

  • banan
  • 1

  • masło

  • miód płynny
  • 1 łyżeczka

Oceny pozytywne:
50 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
  • Rodzaj potrawy:
  • Stopień trudności:
  • łatwe
  • Czas przyrządzenia:
  • Koszt potrawy:
  • tanie
  • Autor:
  • whatever
zdjęcia
Zdjęcia (1)
Logowanie