Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Zupa szczawiowa na zimno
Liście szczawiu oczyścić z ogonków, opłukać i posiekać. Dodać drobno posiekaną cebulę i poddusić całość w jednej łyżce oliwy. Zagotować bulion, dodać szczaw, cukier i gotować 3 minuty. Żółtka dokładnie roztrzepać ze śmietaną i wymieszać z pół szklanki zupy, potem wlać do garnka i wymieszać. Odstawić zupę i schłodzoną wstawić do lodówki. Na każdy talerz zupy dodać połowę jajka.
dodaj komentarz
Skladniki
  • bulion
  • 1 1/2 litr

  • szczaw
  • 20 dekagramów

  • cebula
  • 1 sztuka

  • żółtko
  • 2 sztuki

  • śmietana
  • 3/4 szklanki

  • jajko
  • 2 sztuki

  • oliwa
  • 1 łyżka

  • cukier
  • 1 łyżka

  • sól

Oceny pozytywne:
50 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie