Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Bułki
W ciepłej (nie gorącej!) wodzie rozpuścić drożdże, dodać 2 szklanki mąki i wymieszać (ciasto powinno być gładki oraz płynne). Odstawić na około 30 min w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Dodać resztę mąki oraz łyżkę soli, ugniatać ciasto (co najmniej 5 minut). Pod koniec ugniatania dodać oliwę i dobrze wetrzeć w ciasto. Formować bułki i piec przez 25-30 minut w 180 stopniach.

Smacznego!
Zrobiłem i są pyszne, smakują podobnie do ciasta z pizzy. Jeszcze gorące bułki posmarowałem masłem czosnkowym, już dawno nie jadłem czegoś tak dobrego :)

dodaj komentarz
Skladniki
  • mąka
  • 5 szklanek

  • woda
  • 2 szklanki

  • drożdże
  • 50 g

  • sól
  • 1 łyżka

  • oliwa
  • 2 łyżki

Oceny pozytywne:
75 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
  • Rodzaj potrawy:
  • Stopień trudności:
  • łatwe
  • Czas przyrządzenia:
  • Koszt potrawy:
  • tanie
zdjęcia
Zdjęcia (1)
Logowanie