Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Filety z kurczaka w miodzie
Do garnka wrzucić masło, do niego dodać miód oraz sos sojowy i podgrzać, czasami mieszając. Filety z kurczaka należy rozbić, przyprawić i na nie polać gotowy sos. Piec w piekarniku na funkcji grill w temperaturze 180 stopni, obracać i polewać sosem. Pory pokroić na plasterki, natomiast czosnek oraz pieczarki na grubsze plastry, dołożyć po kilku minutach do filetów oraz papryczki.
dodaj komentarz
Skladniki
  • czosnek
  • 1 główka

  • pieczarki
  • 15 dag

  • por
  • 2 szt

  • sos sojowy
  • 5 łyżek

  • miód
  • 5 łyżek

  • masło
  • 2 łyżki

  • sól

  • pieprz

  • filet z kurczaka
  • 4 szt

  • papryczki chili
  • 4 szt

Oceny pozytywne:
50 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie