Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Grochówka
Groch należy zamoczyć na całą noc, później natomiast w tej wodzie gotować boczek. Tak ugotowany boczek należy wyciągnąć z wody i pokroić w kosteczkę, dodać do grochu kostkę bulionową, doprawić. Cebule oraz kiełbasę należy pokroić w kostkę i wrzucić do zupy, a warzywa pokroić w kostkę i również wrzucić do zupy, gotować aż zmiękną.
dodaj komentarz
Skladniki
  • groch
  • 50 dag

  • ziemniak
  • 4 szt

  • cebula
  • 1 szt

  • pietruszka
  • 1 szt

  • sól

  • pieprz

  • majeranek

  • kiełbasa
  • 50 dag

  • vegeta

  • boczek wędzony
  • 50 dag

  • marchewka
  • 3 szt

  • kostka bulionowa
  • 1 szt

Oceny pozytywne:
75 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
  • Rodzaj potrawy:
  • Stopień trudności:
  • łatwe
  • Czas przyrządzenia:
  • Koszt potrawy:
  • tanie
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie