Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Kalafior w sosie serowym
Kalafior należy podzielić na różyczki, pogotować przez jakieś 5 minut, odcedzić. Masło wrzucić do garnka i roztopić, dodać dwie łyżeczki mąki. Wlać mleko i mieszając cały czas należy sos zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem oraz szczyptą gałki muszkatołowej. Obydwa sery należy pokroić w kosteczkę. Kalafior ułożyć w naczyniu żaroodpornym, na niego polać przygotowany sos, ułożyć kosteczki serów, posypać orzechami. Piekarnik nastawić na jakieś 180 stopni i zapiekać przez 20 minut.
dodaj komentarz
Skladniki
  • kalafior
  • 1 szt

  • mleko
  • 2 szklanki

  • ser rokpol
  • 15 dag

  • mąka
  • 2 łyżeczki

  • sól

  • pieprz

  • gałka muszkatołowa

  • masło
  • 3 łyżki

  • orzechy włoskie
  • garść

  • mozarella
  • 20 dag

Oceny pozytywne:
67 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie