Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Jabłka w szynce
Z obranych jabłek usunąć gniazda nasienne i pokroić na cienkie plastry. Pojedynczo na plastrach szynki poukładać kilka kawałków jabłka, posolić, posypać curry i wiórkami masła. Zawinąć ostrożnie szynkę z jabłkami. Zwinięte ruloniki pospinać wykałaczkami i owinąć każde z osobna w wysmarowaną olejem folię aluminiową. Piec na ruszcie około 10 minut w między czasie raz obrócić.
dodaj komentarz
Skladniki
  • jabłko
  • 50 dekagramów

  • szynka
  • 12 plastrów

  • masło
  • 5 dekagramów

  • olej
  • 1 łyżka

  • sól

  • curry

Oceny pozytywne:
50 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie