Home
Przepisy
Pytania i odpowiedzi
Ulubione potrawy
Ulubieni kucharze
Karkówka Karolci
Karkówkę pokroić w kostkę i zapeklować z przyprawą gyros (ok 12h).
Zapeklowaną karkówkę usmażyć.
Następnie dodać pieczarki i i cebulę, smażyć do momentu, aż pieczarki i cebula będą dobre.
Po usmażeniu dodać ok. 3-4 szklanki wody i poczekać do zagotowania. Następnie dodać sos meksykański i gotować na małym ogniu, by sos zgęstniał. Doprawić do smaku i gotowe.

Podawać najlepiej z ryżem.

Smacznego :)
dodaj komentarz
Skladniki
  • karkówka
  • 1 kg

  • pieczarki
  • 1 kg

  • cebula
  • 4 szt

  • Sos meksykański
  • 1 szt

  • przyprawa gyros

  • przyprawy

Oceny pozytywne:
86 %
Blipnij o tym Wrzuć na Flakera Wrzuć na Śledzika Dodaj do Delicji Tweetnij o tym Wykop wpis
zdjęcia
Zdjęcia (0)
Logowanie